Navodila za uporabo

Naše priporočilo, da je teža odeje približno 10 % vaše telesne teže, temelji na izkušnjah strank in raziskavah. Kljub temu boste v nekaterih primerih morda potrebovali več ali manj teže za dosego želenega učinka. Navsezadnje odločajo vaši občutki, saj se vsak odzove drugače. Sledite našim navodilom in ugotovili boste, ali je vaša odeja prava teža za vas.

Področja uporabe

Uteženo odejo lahko uporabljate na različne načine, saj deluje pomirjujoče in sproščujoče in je še posebej koristna za nekatere dejavnosti.

Weighted blanket man hugs woman

Obtežena odeja za spanje

Spalnica je najpogostejši prostor za uporabo obtežene odeje. Začasno ali trajno lahko nadomesti navadno odejo. Njena teža pripomore k hitrejšemu in globljemu zaspanju. Pri ljudeh s težavami s spanjem, visokim stresom in tesnobo se spanje pod obteženo odejo še posebej izboljša. Tako bodo lahko naslednji dan začeli bolj spočiti.

Obtežena odeja za kavč

Večina ljudi dan konča udobno raztegnjena na kavču. Vendar lahko številni dogodki, sestanki in stres ovirajo fazo sproščanja. Teža odeje stimulira celotno telo, kar mu omogoča, da se umiri in doseže potrebno sprostitev. Obtežena odeja lahko zagotovi tudi dodatne trenutke miru in spokojnosti s kratkimi odmori čez dan, kot sta dremež ali branje.

Obtežena odeja med športnimi dejavnostmi

Pomirjujoč učinek obtežene odeje je lahko koristen pri določenih športih, zlasti po napornem treningu, ko se mora telo sprostiti. Obtežena odeja je koristna pri meditaciji, jogi in drugih vajah. Utež ima dodaten pomirjevalni učinek in pomaga telesu pri zaznavanju in umirjanju naših misli.

Kako uporabljati obteženo odejo?

 • Dajte telesu dovolj časa, da se počasi navadi na težo.
 • Vedno bodite pozorni na to, kako se počutite pod odejo in ali vam je pod njo udobno. Vaše počutje je najpomembnejše.
 • Pritisk obtežene odeje mora biti prijeten. Če se počutite neprijetno, je to jasen znak, da je odeja pretežka.
 • Odejo lahko položite na določene dele telesa.
 • Uporabite ga, kadar koli se vam zahoče. Uporabljate ga lahko vsak dan ali za določen čas.

Obtežena odeja ni enaka običajni posteljnini. Zato morate svoje telo počasi navaditi na težo. Če se vam sprva zdi njena teža prevelika, potem je najbolje, da upoštevate naše predloge in postopoma povečujete čas njene uporabe. Če se boste že od začetka počutili udobno, jo lahko uporabljate dlje časa. Takrat boste ugotovili, ali je teža primerna ali jo je treba povečati.

Naša predlagana uporaba

 • 15 minut na dan

  Pustite telesu, da se počasi navadi na težo. Najprej odejo uporabljajte približno 15 minut in opazujte, kako se vaše telo odziva na težo. Se počutite prijetno objeti?

 • 1 uro na dan

  Počasi podaljšujte čas in opazujte, ali se pod odejo počutite udobno. Po potrebi ugotovite, ali je teža previsoka ali prenizka. V tem primeru vam bo pri zamenjavi pomagal naš oddelek za pomoč strankam.

 • Vso noč

  Vaše telo se je dobro prilagodilo teži in ne čutite nelagodja. Odejo lahko zdaj uporabljate vso noč in izboljšate kakovost svojega spanca.

 • Je to postala navada?

  Ljudje se hitro navadijo na stvari. Zato prilagajanje na težo obtežene odeje ni nič nenavadnega. Ni potrebe po povečanju teže, saj lahko preprosto za nekaj noči prenehate spati pod obteženo odejo. Nato boste lahko ponovno začutili njene učinke.

PREVERITE ODEJE
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrnitev v trgovino
   Izračunaj pošiljanje