Bolje spi pod
Gravity Blanket®!

Odločili smo se preveriti vpliv uteženih odej Gravity® na spanje.

Izvedli smo raziskavo, v kateri so sodelovale naše stranke.

Preverite rezultate in ugotovite, zakaj bi nam morali zaupati.

1000 ljudi

28 noči

21-45 let

10 vprašanj

NAMEN RAZISKAVE

Namen raziskave je bil ugotoviti, kakšen učinek ima uporaba obtežene odeje na človeško telo.

Naše odeje izdelujemo pod strogim nadzorom strokovnjakov, ki skrbijo za zdravje in dobro počutje naših strank.

Nenehno opazujemo, se učimo in izvajamo raziskave, v katerih se uporabljajo obtežene odeje.

Doslej so se obtežene odeje izkazale za neprecenljivo pomoč, ki je lahko nepogrešljiva pri

otroci z nevrotičnimi motnjami, pa tudi zaspanost in kakovosten spanec. Cilj naše raziskave je bil raziskati, kako obtežene odeje Gravity vplivajo na telo.

POTEK RAZISKAVE

Raziskava je bila razdeljena na 3 stopnje:

Prvi teden so udeleženci spali pod običajno odejo.

V 2 in 3 tednu so uporabili Gravity Blanket.

V 4 tednu so se vrnili k uporabi običajne odeje.

Vsak dan so zapisovali svoje občutke o kakovosti spanca.

Poleg tega so uporabili Smartwatch, ki so merile srčni utrip, kazale kakovost spanca, čas spanja, dolžino faze globokega spanja in stopnjo stresa.

KAKŠNI SO BILI ZAKLJUČKI?

Vsi udeleženci so bili med opazovanjem v svojem naravnem okolju. Zahvaljujoč temu vemo, kako se je telo odzvalo ob vsakodnevnem stresu, in nismo spreminjali kraja večernega počitka.

Pomembno je, da nobeden od udeležencev ni občutil neugodja v zvezi z uporabo obtežene odeje. Nihče ni komentiral teže, vrste polnila ali materialov, iz katerih je bila izdelana.

Kar 90 % jih je poudarilo, da je odeja izjemno mehka in prijetna na dotik.

Ljudje, ki so sodelovali v študiji, so poudarili, da se je njihovo počutje izboljšalo zaradi uporabe obtežene odeje. Med spanjem se naše telo regenerira, da lahko čez dan dobro deluje. Poskrbite za svoj spanec z Gravity Blanket!

88%

ljudje bolje spijo

Zahvaljujoč uporabi obtežene odeje je velika večina anketirancev spala dlje in bolje. Njihov spanec se je v povprečju podaljšal za več kot 20 %.

90%

ljudje doživljajo manj stresa

Naše odeje so še posebej dobro vplivale na ljudi, ki živijo pod visokim stresom. Počutijo se mirnejše, varnejše in njihova koncentracija se je izboljšala.

83%

ljudje hitreje zaspijo

Precejšen delež naših udeležencev je izjavil, da se jim je čas za spanje zmanjšal za več kot polovico. V nekaterih primerih so zaspali v manj kot 10 minutah.

DOLŽINA SPANJA

Po dveh tednih uporabe Gravity Blanket-a se je povprečna dolžina spanja udeležencev povečala za skoraj 20%.


ČAS DO SPANJA

Tako kot pri dolžini spanja se je tudi povprečni čas zaspanja po 2 tednih uporabe Gravity Blanket bistveno izboljšal. Pri nekaterih udeležencih so se izboljšali za več kot 50 %.


Študija je trajala 4 tedne. V 2 in 3 tednu so udeleženci študije spali pod gravitacijsko odejo. Spodaj je njihova ocena kakovosti spanja za vsak od tednov.

RAVEN KAKOVOSTI SPANJA

Udeležence smo prosili, naj med raziskavo dnevno ocenijo kakovost svojega spanca na lestvici od 1 do 10. Skoraj vsi so izjavili, da so se navadili na težo in da so težko zaspali pod običajno odejo.


MNENJA RAZISKOVANIH LJUDI

Adam

42 let

"Živim stresno življenje. V mislih imam veliko družinskih in poklicnih obveznosti. Zaradi vsega tega sem se težko umirila in zvečer zaspala. Sprva nisem bil prepričan. Prvih 7 noči nisem občutil velike razlike in sem že razmišljal, da bi jo vrnil. Vendar sem se odločil, da bom prišel do konca študija in to je bila odlična odločitev. Moje telo je začelo sprejemati novo težo. Počutila sem se sproščeno in končno sem lahko zaspala. Zdaj si ne predstavljam spanja brez svoje obtežene odeje."

Uporabljen: Obtežena odeja Gravity®, velikost 150x220 cm, teža 8 kg

Martha

31 let

Za utežene odeje sem izvedela od svojega fizioterapevta. Odločila sem se, da poskusim, ker sem imela težave s spanjem. Prve učinke sem opazila po 5 dneh uporabe odeje. Zdaj me spremlja vsak dan. Rada preživim svoj čas pod svojo Gravity Blanket, ko potrebujem trenutek blažene sprostitve.

Uporabljen: Obtežena odeja Gravity®, velikost 135x200 cm, teža 6 kg

BOLJŠE SPANJE Z GRAVITY

Zagotavljamo vam, da se bo kakovost vašega spanca izboljšala!

Oglejte si težnostno odejo
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVrnitev v trgovino
      Izračunaj pošiljanje