1. 1. Kako delujejo obtežene odeje?

   Če se pokrijete z odejo, ustvarite prijeten občutek, ki ga lahko primerjate z crkljanjem. Odeja je prilagojena telesni teži, z njenim delovanjem pa telo sprošča hormon sreče serotonin in hormon spanja melatonin. Hkrati se zmanjša raven kortizola (stresnega hormona). Posledično se poveča vaš občutek varnosti. Počutite se bolj sproščeno in lažje zaspite in spite, hkrati pa zmanjšate anksioznost.

   Več o tem, kako delujejo obtežene odeje, si lahko preberete tukaj.: Kako delujejo obtežene odeje

  1. 2. Kako so izdelane obtežene odeje?

   Naše odeje so ročno izdelane z Öko Tex Standard 100 certificirani materiali. Celoten proizvodni proces poteka v Evropi. Zagotavljanje poštenih delovnih pogojev in uporaba trajnostnih materialov v celotni proizvodnji je za nas pomembna.

   Več informacij o proizvodnem procesu naše terapevtske odeje najdete tukaj: Proizvodnja v Evropi

  1. 3. Kako pomagajo terapevtske odeje?

   Uporaba obteženih odej je zelo raznolika.
   Prav tako zmanjšuje težave s spanjem in stresom, odeja tako pozitivno vpliva tudi na stanja, kot so ADHD, anksiozne motnje in demenca. Njegova teža spodbuja umiritev in sprostitev telesa in duha po napornem in tesnobnem dnevu. Zmanjšuje tesnobo in olajša njeno nadzorovanje.weighted blanket man reading a book

  1. 4. Kako učinkovite so obtežene odeje?

   dločili smo se preveriti vpliv Gravity® obteženih odej na spanje in dobro počutje. Izvedli smo raziskavo, v kateri so sodelovale naše stranke. Preverite rezultate in se prepričajte, zakaj nam zaupate.
   Cilj raziskave je bil ugotoviti, kakšen učinek ima uporaba obtežene odeje na človeško telo. Podrobne informacije o raziskavah o gravitacijskih odejah si lahko preberete tukaj: Raziskava

  1. 5. Katera odeja z utežmi je zame najbolj primerna?

   Naše terapevtske odeje so na voljo v več težah in velikostih. Teža obtežene odeje mora biti približno 10 % vaše telesne teže. Če vaša teža spada med dve kategoriji, priporočamo, da izberete težjo.

  1. 6. Kako pravilno uporabljam terapevtsko odejo?

   Za povečanje koristi spanja pod obteženo odejo priporočamo vsakodnevno uporabo. Naše obtežene odeje so idealne za sproščujoč popoldanski spanec, pomirjanje na kavču, med meditacijo in seveda med normalnim spanjem. Mnogi ljudje tudi ugotovijo, da delo z obteženo odejo v naročju izboljša koncentracijo.

   Ali imate dodatna vprašanja o pravilni uporabi terapevtskih odej? Preverite aplikacijo.weighted blanket sleeping woman

  1. 7. Kako težka je lahko otroška obtežena odeja?

   Otrokova varnost je najpomembnejša, ko gre za obtežene odeje. Upoštevajte, da priporočamo uporabo odej za otroke, starejše od enega leta. Otrok mora biti sposoben sam odstraniti odejo. Teža odeje ne sme presegati 10 % telesne teže vašega otroka. Najbolje je, da preizkusite težo obtežene odeje, priporočene za vašega otroka, in si ogledate reakcijo: če opazite nelagodje, jo lahko zamenjate z lažjo. Takšen postopek zahteva ustrezno testiranje.

  1. 8. Ali lahko vsak uporablja obtežene odeje?

   Uporaba obtežene odeje je načeloma popolnoma varna. Vendar pa ga ne priporočamo, če imate težave z dihanjem, kot so astma, spalna apneja ali težave s srcem ali krvnim tlakom. Tudi bolniki s sladkorno boleznijo se morajo pred uporabo odeje posvetovati s svojim zdravnikom. Upoštevajte, da je izbira lažje odeje ali polaganje na izbrani del telesa vedno možnost, da se izognete povzročanju motečih simptomov.

 1. 9. Ali zdravstvene zavarovalnice krijejo stroške terapevtske odeje?

  Zaenkrat tehtane odeje ni na seznamu povračljivih terapevtskih pripomočkov. Kljub temu je vredno vložiti prošnjo, saj lahko zdravstvene zavarovalnice v nekaterih primerih povrnejo del kupnine izdelkov, ki niso na njihovem seznamu. V idealnem primeru bi morali vaši vlogi priložiti priporočilno pismo in recept vašega zdravnika, fizioterapevta ali terapevta. Na zahtevo vam z veseljem zagotovimo predračun stroškov.

  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrnitev v trgovino
   Izračunaj pošiljanje