Kako delujejo obtežene odeje

Obtežene odeje zaradi uporabe težkega polnila ustvarjajo nežen pritisk, katerega učinek občutimo ob polaganju na telo kot sprostitev. Tako ustvarjen globok pritisk posreduje možganom enak signal kot tisti, ki ga ustvari ljubeč objem.

Gravity® Weighted Blanket sleeping woman

Naše odeje tehtajo do 12 kg in jih je treba izbrati individualno glede na telesno težo in osebne občutke.

S primerno težo je podprto izločanje hormona sreče serotonina in hormona spanja melatonina, hkrati pa se zniža raven kortizola (t.i. stresnega hormona).

Rezultat je evforičen občutek popolne sprostitve telesa in živčnega sistema.Naše odeje tehtajo do 12 kg in jih je treba izbrati individualno glede na telesno težo in osebne občutke.

Teža ne vpliva samo pozitivno na spanje, saj vam omogoča hitrejše zaspanje, temveč tudi med sprostitvijo na kavču, branjem in gledanjem televizije. Zadostna regeneracija telesa in duha, ki jo lahko dosežemo z izboljšanjem kakovosti spanja in intenzivnim sproščanjem, nedvomno vpliva na zdravje in poklicno življenje.

Uporaba takšne odeje lahko zmanjša raven stresa, reši težave s spanjem in poveča produktivnost. Mir in ravnovesje nadomestita razdražljivost in notranji nemir.

Senso-Rex® Weighted Blanket Kids laughing children

Preberite več o pozitivnih učinkih uteženih odej na različne bolezni, motnje in simptome:

Če imate več vprašanj, obiščite naš FAQ ali nam pošljite sporočilo

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVrnitev v trgovino
      Izračunaj pošiljanje